Foto

Dave Jemerson: "Alex Olah va ramane o parte din istoria TPCA!"

In urma interviului cu tanarul international Alexandru Olah publicat in exclusivitate de site-ul nostru, Federatia Romana de Baschet a fost contactata in aceasta dimineata de catre Amy Berens, Atheltic Director la Traders Point Christian Academy (TPCA) din Statele Unite. Prin intermediul domniei sale, antrenorul Dave Jemerson, cel care l-a pregatit pe Alex in ultimii doi ani, ne-a trimis un scurt comunicat pe care il redam integral:

"Aceasta este o zi foarte importanta pentru Alex, pentru familia lui din Romania si pentru familia lui din Statele Unite, Greg si Paula Smith. Imi aduc aminte, parca era ca ieri cand l-am cunoscut prima data pe Alex. Echipa TPCA trebuia sa joace un meci la Filedhouse si Alex de-abia ajunsese din Romania in Chicago si venise direct la partida noastra. Nu avea drept de joc, abia in ziua urmatoare devenea eligibil.
Am pierdut meciul cu 90-50 sau ceva de genul. M-am dus sa vorbesc cu Alex si nu stiam cum va interpreta infrangerea pe care tocmai o suferisem. Chiar ma gandeam, sincer va spun, ca acest tip vrea sa isi gaseasca alta echipa. Ce mi-a spus el, mi-a reliefat ce fel de om este, ce pasiune si devotament are. Mi-a zis asa: "Coach, am vrut atat de mult sa fiu in teren si sa-mi ajut colegii! Nu vom mai pierde asa niciodata cu mine in teren!". In ultimii doi ani am avut privilegiul de a-l antrena pe Alex si a demonstrat continuu ce calitati are si progresele pe care le face.  II dorim in continuare acelasi lucru si la  Northwestern.  Si a avut dreptate: n-am pierdut niciodata la o diferenta asa de mare. Alex ne-a condus la un record de 39 de victorii si 14 infrangeri, si doua trofee ICST State Championships. De asemenea, am  castigat doua turnee Baptist Academy, o cupa Bostick si el a fost desemnat MVP-ul sezonului. Suntem incantati de faptul ca Alex va merge la Northwestern. Au o echipa foarte buna, au castigat 19 jocuri anul trecut. Mai aveau nevoie de o singura victorie si se calificau in turneul NCAA. Totodata, trebuie mentionat ca Northwestern University este o institutie academica de renume mondial si evolueaza in NCAA in cea mai solida conferinta: Big Ten. Sunt sigur ca Alex va fi capabil sa isi castige locul in echipa si minutele pe parchet. Au un staff extraordinar si un antrenor foarte bun care sunt convins ca il vor ajuta pe Alex sa isi indeplineasca visul de a deveni jucator profesionist si de a deveni un lider. Alex va ramane o parte din istoria TPCA. Am incredere maxima ca se va impune, si pot sa va spun ca excelat atat ca student cat si ca lider al comunitatii. Parintii lui din Romania, la fel ca si fanii baschetului de-acolo, ar trebui sa fie foarte mandrii de realizarile sale din Statele Unite! V-a reprezentat excelent!
Alex este exact tipul de jucator si de elev pe care ni-l dorim sa il formam la TPCA: tineri muncitori, constiinciosi, de incredere, care pot fi usor antrenati si care se sacrifica. Iti multumesc, Alex, pentru toata munca imensa pe care ai depus-o si te felicit pentru aceasta zi mare!"

Foto: TPCA.org - Alex Olah (in centru) alaturi de Greg si Paula Smith, Dave Jemerson si Amy Berens.

Parteneri